Sjekk ut Dublin med leiebil!

Dublin er hovedstaden i Irland, og er en moderne by med mye historie. Det er enkelt å komme seg fra Norge til Dublin, siden det går flere direkteflyvninger hver dag. Det tar bare litt over to timer hver vei, så det er enkel reise. Siden det er flere flyselskap som flyr denne ruten er det også gode muligheter for at det blir en rimelig reise også. Når du er på flyplassen i Dublin, tar det bare 30 minutter å kjøre til sentrum. Da kan du velge mellom å kjøre selv, taxi eller buss.

Ønsker du å kjøre selv kan du velge mellom flere utleieselskaper. Hertz, Avis, Europcar og Budget er noen av selskapene som står klare til å hjelpe deg med å finne bilen som passer best for deg og din familie. Før du reiser fra Norge er det lurt å sjekke om førerkortet ditt er gyldig internasjonalt og hvilke trafikkregler som gjelder i Irland. Det er for eksempel venstrekjøring, slik som i Storbritannia, og det kan også være andre fartsgrenser enn du er vant til. Husk også å være forsikret når du kjører i Irland.

Irske eventyr i Dublin

Dublin er en by med mye historie og mye spennende du kan oppleve. Det beste er å være i byen på St. Patrick-dagen som faller på 17. mars hvert år. St. Patrick er landets skytshelgen, og er sagt å ha grunnlagt Irland. På denne dagen har nesten alle utestedene i byen gode tilbud på mat og drikke, og det er lett å komme i snakk med lokalbefolkningen. Det er rett og slett årets største fest i byen og verdt å få med seg. Husk å bestill tidlig om du vil få med deg dette!

Heldigvis er byen også verdt å oppleve resten av året også, enten du reiser alene, sammen med venner eller familien. Uansett hvem du reiser sammen med, anbefales en tur til Phoenix Park på det sterkeste. Det er bare seks kilometer å kjøre fra sentrum til den storslagne parken. Her kan du vandre fritt i parken, og se restene av et lite fort fra 1600-tallet. Om du vil se noe enda eldre er det også mulig å se restene av et gravkammer som er 5 500 år gammelt.

Severdigheter i nærheten av Dublin

Selv om det er mye å oppleve i Dublin kan det også være hyggelig å ta en dagstur i løpet av oppholdet. Om du kjører 3 timer fra Dublin kommer du til Cliffs Of Moher , som er et fantastisk område med klipper og turstier. Det er ikke bare et flott område, men det er også hjemmet til mange fuglearter. Du kan for eksempel se søte lundefugler på nært hold. Her det altså mange muligheter til å ta flotte bilder av forskjellige motiver. Det er verdt kjøreturen med leiebil.

Om du synes turen til Cliffs Of Moher blir for lang, er det andre interessante steder du kan besøke i nærheten av Dublin. Bare en liten time fra Dublin ligger Wicklowfjellene. Dette området er som klippet ut fra et eventyr, med sauer som gresser og vakre fjelltopper. Siden ingen av toppene er spesielt høye (det høyeste punkter er rett under 1 000 meter), er det mange muligheter til å komme seg opp på toppen av et fjell og nyte utsikten. Om du planlegger turen på forhånd kommer du til å få en flott opplevelse.

Eventyrlige Dublin

Dublin er en flott by å reise til om du vil ha et ordentlig eventyr med opplevelser du kommer til å huske resten av livet. Det er enkelt å komme seg til byen fra flyplassen med leiebil. Det er mye interessant å se i selve byen, og enkelt å reise på små turer rundt hovedstaden. Hele familien kan oppleve mye nytt og det er noe for alle. Reiser du på selveste St. Patricks-dagen kan du ta del i årets største fest, men det er selvsagt mer å oppleve både i og rundt byen hele året.