Tenerife i Spania ser best ut fra en leiebil

Tenerife er en perle av en øy. Det er en av de fire Kanariøyene og de er en del av Spania, men de befinner seg mye lenger sør, utenfor kysten av sør Marokko. Øyen er populær blant turister på grunn av sitt varme klima året rundt, store utvalg av charterturer og ikke minst vakre omgivelser og spennende attraksjoner. Det er det perfekte reisemålet for både par, venner og familier. Tenerife er også kjent for å være godt tilrettelagt for rullestolbrukere.

Leie bil på Tenerife

Hvis du planlegger en tur til Tenerife bør du sjekke opp i billeie. Å leie bil på ferie er den perfekte måten å utforske steder på en ny måte. Du kan enklere reise rundt og oppdage flere destinasjoner. Med din egen bil trenger du ikke ta hensyn til andre enn deg selv, du trenger ikke bekymre deg for offentlig transport og du kan dra akkurat dit du vil, når du vil. Det er mange alternativer for å leie bil, og alle kan finne noe som passer deres behov.

Å leie bil er en enkel prosess, alt kan gjøres klart på forhånd slik at du kun trenger å hente bilen også er du klar til å kjøre av gårde. Du kan sjekke ut sider som Holiday Cars hvor du kan sammenligne priser og finne utleieselskapet som passer for dine behov. Du kan også booke direkte på fra selskap som Hertz, Goautos Tenerife, Spanialeiebil, Avis, eller Leiebilguiden. Du kan være sikker på at du finner en bil i din ønskede prisklasse, modell og alle andre behov du skulle ha.

  • Lei bil og planlegg ruten selv
  • Sammenlign og finn en passende bil for deg

Besøk vulkanen Teide

Allerede når du flyr inn til Tenerife kan du få øye på Teide, det er et magisk syn. Teide er en sovende vulkan og en nasjonalpark som er helt unikt og vakker. Det er det høyeste punktet i Spania, hele 3 718 meter over havet og det er nr. 1 på listen over ting du bør gjøre på Tenerife. Vulkanen har til og med fått en plass på verdensarvlisten til UNESCO. Å besøke denne nasjonalparken er en opplevelse du sent vil glemme.

Det er flere måter du kan utforske nasjonalparken og Teide på. Du kan reise dit på egen hånd ved buss eller leiebil, eller du kan reise på organiserte turer hvor du har med en guide. Du kan også ta turen opp til fots hvis du ønsker det. Det er også en gondol du kan ta nesten opp til toppen. Uansett hva du velger, så vil du elske både opplevelsen og utsikten. Ikke nok med utsikten fra toppen, men veien opp er også nydelig.

Nyt dagen i en gøyal fornøyelsespark

Tenerife er en perfekt øy for barnefamilier, og en ting både barna og voksne vil sette pris på er å besøke fornøyelsesparker. På øyen kan du finne flere forskjellige fornøyelsesparker, alt fra badeland, dyreparker, jungelparker og både ape- og kamel- parker. Dersom du har leiebil er det ekstra enkelt og greit å komme seg til og fra de forskjellige parkene, ettersom de er lokalisert på forskjellige steder rundt på øyen. Parkene er det perfekte avbrekk fra lange dager på stranden eller ved bassenget.

De største parkene er Loro Park og Siam Park. Loro park er en stor dyrepark. Her kan du se alt fra nydelige planter og blomster, til eksotiske dyr som tigre og spekkhoggere. Parken er stor og det er lett å finne fram og komme seg rundt om. Siam park er et utendørs badeland. Det er mange forskjellige sklier og det er noe for alle her. En dag her vil garantere mye latter, adrenalin og moro. For voksne like mye som for barn.

  • Teide – besøk toppen av en ekte vulkan
  • Nyt dagen i en av Tenerifes fornøyelsesparker

Dra på båttur og se delfiner

En av de kanskje artigste aktivitetene du kan gjøre på Tenerife er at du kan se delfiner i det fri. Det finnes en rekke forskjellige båtturer du kan ta, forskjellige typer båter og forskjellige lengder. Det er mange selskap som tilbyr slike turer og du kan ta turen innom noen forskjellige turistbyrå hvor du kan få tilbud og finne det som passer deg og ditt budsjett best. Mange hotell tilbyr også slike utflukter, eller ihvertfall gi deg god informasjon om hvilke selskap du kan velge mellom.

Du kan velge mellom større båtturer eller mindre, mer intime turer. Båt-turene kan være både på størrelse med «hurtigbåt» lignende båter eller seilbåter. Du får som regel måltider på båtene, hvor mange kommer an på hvor lang turen er. Det er også noen av de som tilbyr åpen bar. Å se delfinene ved siden av båtene er en helt unik opplevelse, det er ekstra gøy å se delfinene i sitt naturlige habitat. Du kan også være heldig og få øye på hvaler.

  • Se delfiner i det fri
  • Dagstur på sjøen med måltid inkludert

Nyt late dager på stranden

En av de største grunnene til at Tenerife er blitt så populært, er på grunn av øyens varme klima hele året rundt. Temperaturene er på sitt varmeste fra juni til oktober, med maks temperaturer fra 26 °C til 28 °C og minste temperaturer fra 19 °C til 21 °C. Temperaturene er lavest fra desember til januar med holder seg fortsatt på mellom 15 °C og 21 °C. Disse temperaturene gjør at du kan nyte strandlivet uansett når på året du drar dit.

Tenerife er et perfekt reisemål om vinteren, det er det perfekte avbrekket fra den kalde, mørke vinteren her hjemme i Norge. Tenerife byr på mange flotte strender, de fleste kan du leie solsenger eller du kan ligge rett på sanden. Langs strandpromenadene er det også er stort utvalg restauranter og butikker. Du kan nyte hele dagen på stranden og bare ta turen rett over veien når det er tid for mat. Ved noen av strendene er det også mulighet for å prøve forskjellige typer vannsport som surfing.